Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 28, 2014 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Hollandse stamppot met andijvie

Hollandse stamppot met andijvie

Hollands stamppotje met andijvie, boerengeitenkaas en gebakken tomaatjes

Ingrediënten

(4 personen)

  •     1,5 kg kruimige aardappelen
  •     1 krop verse andijvie (ca. 700 g)
  •     3 takjes peterselie
  •     150 g boerengeitenkaas (half harde of harde kaas)
  •     ca. 1,5 dl boerenmelk
  •     2 el boerenroomboter
  •     peper, zout en nootmuskaat
  •     250 g cherrytomaatjes
  •     puree stamper

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laag water afgedekt in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in repen, was ze en laat zeer goed uitlekken.
Snijd de peterselie fijn en snijd de boerenkaas in blokjes.
Breng de melk met de boter tegen de kook aan en neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af. Laat ze even droog stomen en stamp ze fijn met het warme melkmengsel. Schep de gesneden andijvie erdoor, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en warm even door.
Bak in een koekenpan de tomaatjes tot ze net iets barsten. Bestrooi ze met peterselie, schep de blokjes kaas erdoor en schep het mengsel direct over de stamppot.

Bereiden: ± 35 min.

Voor de variatie:

Vervang eventueel de blokjes boerengeitenkaas door (geraspte) belegen Goudse Boerenkaas of boerenschapenkaas. De kaas kan ook (geraspt) door de stamppot worden geroerd.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *