Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 21, 2013 in Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Hollandse sla met speklapjes

Hollandse sla met speklapjes

Hollandse sla met speklapjes en saus van boerenkarnemelk

 

Lekker met geroosterde of gekookte nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten

(4 personen)
  • 1 krop sla
  • 4 radijsjes
  • 8 speklapjes
  • zout en peper
  • bloem
  • 2 uien
  • 1 el boerenboter
  • ca. 200 ml boerenkarnemelk
  • 2 takjes platte peterselie

Bereidingswijze:

Was de sla en snij de radijsjes in partjes. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bestrooi de speklapjes met zout en peper, haal ze door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Snij de uien in ringen. Bak de speklapjes in de boerenboter bruin tot ze lekker knapperig zijn. Houd ze warm in de oven. Bak de uien in de achtergebleven bakboter en schep ze over de speklappen (houd wat bakboter achter in de pan). Verwarm de boter en roer er 1 el bloem door. Voeg de boerenkarnemelk beetje bij beetje toe en breng al roerend aan de kook. Roer tot de saus gaat binden. Voeg meer karnemelk toe als dat nodig is. Hak de peterselie. Verdeel wat kropsla op de borden en leg de speklapjes met uien erop. Schep de boerenkarnemelkse saus erover en bestrooi met radijs en gehakte peterselie.

Bereiden: ± 30 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *