Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on feb 20, 2014 in Bijgerecht, Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Hollandse kaasquiche

Hollandse kaasquiche

Quiche van jongere en oudere Boerenkaas

Ingrediënten

(4 tot 6 personen)

  • 1 pak bladerdeeg (diepvries)
  • 300 gr jong tot jong belegen romige Goudse Boerenkaas, geraspt
  • 300 gr extra belegen of oude Goudse Boerenkaas, geraspt
  • 400 ml crème fraîche
  • 750 ml boerenmelk
  • 6 eieren
  • 75 g bloem + extra om te bestuiven
  • versgemalen peper en zout
  • nootmuskaat
  • 4 tl gedroogde oregano

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180/200 ºC (hetelucht/elektrisch). Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestuif het werkvlak met wat bloem, leg het deeg weer op elkaar en rol het vervolgens uit tot de grootte van een royale ovenschaal. Leg de deegplakjes in de ovenschaal en laat rondom een rand omhoog staan. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Roer de bloem en de melk in een ruime pan door elkaar, zorg dat het mengsel niet gaat klonteren. Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg al roerende de geraspte Boerenkaas toe. Neem de pan van het vuur. Roer de eieren, crème fraîche, zout, peper, nootmuskaat en 3 tl oregano door elkaar, meng het vervolgens door het kaasmengsel en giet het geheel over het bladerdeeg. Bak de quiche gedurende 40 à 45 minuten onderin de oven. Strooi tot slot het restant van de oregano erover. Dien de kaasquiche op met bijvoorbeeld een frisse salade en een lekker glas wijn.

Bereiden: ± 15 min + 45 min. baktijd.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *