Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 31, 2013 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Herfsttoast met Boerenkaas

Herfsttoast met Boerenkaas

Toast met Boerenkaas en gemengde paddenstoelen

Ingrediënten

(2 personen)

  • ½ sjalotje
  • 2 el olie om te bakken
  • ca. 200 g gemengde (gewassen) paddenstoelen
  • 1 mooie grote rijpe vijg
  • peper en zout
  • 30 g walnoten
  • 1 takje tijm
  • 4 sneden (desem-)brood
  • ca. 12 plakjes Boerenkaas

Bereidingswijze:

Snipper het sjalotje fijn en fruit het glazig in wat olie. Snijd de paddenstoelen in stukken en bak ze op hoog vuur een paar minuten mee. Was de vijg (schillen is niet nodig), snijd in partjes en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de walnoten (grofgehakt) en tijmblaadjes toe en warm even door. Rooster het brood, schep het paddenstoelenmengsel erop en beleg met de Boerenkaas.

Bereiden: ± 10 min.

Voor de variatie:

Ook lekker: besmeer het getoaste brood met een dun laagje appelstroop, schep de paddenstoelen erop en beleg met Boerenkaas.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *