Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on apr 14, 2016 in Boerenkaas, Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Hartige snack met Boeren-Leidse kaas

Hartige snack met Boeren-Leidse kaas

Gebakken deegrolletjes met spinazie en Boeren-Leidse kaas

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 400 g gehakte diepvries spinazie (of 400 g verse spinazie)
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 200 g Boeren-Leidse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • peper
  • shiso purper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de gehakte spinazie ontdooien in een kom en giet vervolgens het overtollige water weg. Gebruik je verse, verhit deze dan in een grote pan, schep om totdat deze geheel geslonken is. Laat het overtollige water verdampen of giet af.

Leg het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide ondergrond. Rasp de kaas en snij of pers een knoflookteentje fijn. Schep de knoflook samen met het grootste gedeelte van de kaas door de spinazie. Breng op smaak met peper.

Klop het ei los en zet opzij. Schep het kaas-spinazie mengsel op het bladerdeeg en spreid uit. Houd 1 cm aan de bovenkant vrij. Rol het deeg vanaf onder op en plak dicht met een beetje ei. Herhaal dit met de rest van het bladerdeeg. Snij de rolletjes nu in de breedte tot kleine schijfjes en plaats op de bakplaat. Smeer vervolgens de bovenkant in met ei en strooi de achtergehouden kaas eroverheen. Plaats vervolgens in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. goudbruin.

Garneer voor serveren met shiso purper.

Bereiden: ca. 35 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *