Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on mei 22, 2014 in Nagerecht, Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Hangop met rabarber

Hangop met rabarber

Hangop van boerenyoghurt of -karnemelk met 2 soorten rabarber

 

Verrukkelijke hangop krijg je door boerenyoghurt of boerenkarnemelk uit te laten lekken. Leg daarvoor een schone theedoek (of een stuk kaasdoek) in een vergiet en schenk hierin de yoghurt of karnemelk. Laat 4-6 uur uitlekken.

Ingrediënten

(6 personen)

  •  1 liter volle boerenyoghurt, laten uithangen tot ongeveer 300 gram = hangop
  • 60 gram poedersuiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 300 gram rabarber
  • 100 gram geleisuiker
  • schil en sap van 1 sinaasappel
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 1 kaneelstok
  • 1 stukje steranijs

Bereidingswijze:

Breng de hangop op smaak met poedersuiker en rasp van 1 sinaasappel. Doe de hangop in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik. Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm en breng aan de kook met suiker, sinaasappelschil, sinaasappelsap, rode wijn, water, kaneelstok en steranijs. Laat dit door en door gaar koken en laat daarna  uitlekken op een fijne zeef. Vang het vocht op en zet dit  in een platte bak in de diepvries. Roer om de 15 minuten even los met een vork; zo ontstaat schilferijs (=granité). Doe de achtergebleven compote in een bak en zet in de koelkast.

Serveren:

Doe onderin een glaasje de rabarbercompote, daarop een laagje hangop en schep bovenop de rabarbergranité. Serveer direct.

Lekker als zoet tussendoortje of (bijvoorbeeld samen met aardbeitjes) als dessert.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *