Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jan 31, 2015 in Bijgerecht, Boerenkaas, Recepten | 0 comments

Groenten-ham rolletjes met Boerenkaas

Groenten-ham rolletjes met Boerenkaas

 

Herfstgroenten uit de oven, omwikkeld met ham en royaal belegd met jong belegen Boerenkaas

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 175 g winterpeen
  • 175 g knolselderij
  • 1 courgette
  • 125 g slagersham
  • 150 g jong belegen Boerenkaas
  • 2 el paneermeel
  • 1 el Boerenboter
  • 2 takjes peterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een pan met water met wat zout op om de groenten te blancheren. Schil de winterpeen en snij deze in ca. 8 à 10 cm stukken. Snij de stukken in de lengte in ó cm plakken en de plakken in staafjes. Snij de courgette in 8 à 10 cm stukken en snij ze in de lengte rondom in ó cm plakken (het binnenste gedeelte wordt niet gebruikt). Snij de plakken in staafjes. Schil de knolselderij en snij deze in gelijke staafjes als de courgette en wortel.

Kook de wortel en knolselderij in ca. 2 min. knapperig gaar in het kokende water en kook de courgette de laatste minuut mee. Giet de groenten af en laat ze wat afkoelen.

Verdeel de groenten door elkaar in 12 porties en rol ze op met ham. Leg ze in een ruime ovenschaal en beleg ze vervolgens royaal met plakjes Boerenkaas. Bestrooi ze licht met paneermeel en vlokjes boter en bak ze ca. 15. min in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. Bestrooi met grof gehakte peterselie.

Lekker met aardappelpuree en een gemengde salade met gebakken champignons en walnoten.

Bereiden: ca. 20 minuten

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *