Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on mei 15, 2014 in Bijgerecht, Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten, Voorgerecht | 0 comments

Gevulde puntpaprika’s

Gevulde puntpaprika’s

Puntpaprika gevuld met Goudse Boerenkaas en zachte geitenkaas

Ingrediënten

(Voor- of bijgerecht voor 10-12 personen, als hoofdgerecht voor 4-6 personen)

  • 2 el pijnboompitten
  • 6 puntpaprika’s (rode en/of groene)
  • 200-250 g zachte geitenkaas van de boerderij
  • 3-4 el crème fraîche of boerenroom
  • 4 el geraspte oude Goudse Boerenkaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 12 blaadjes basilicum, fijngesneden plus extra blaadjes (heel) om te garneren)
  • 1 ei, losgeklopt
  • zout, peper
  • circa 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Meng de geitenkaas met de crème fraîche of boerenroom, de Goudse Boerenkaas, knoflook, basilicum, ei, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Vul de gehalveerde paprika’s met dit mengsel en leg de paprika’s in een ingevette braadslede of ovenschaal. Schenk 2-3 el water in de ovenschaal en bak de paprika’s 25-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C tot het kaasmengsel gesmolten is. Garneer de paprika’s voor serveren met basilicum en druppel er een beetje olijfolie over. Serveer ze warm.

Bereiden: ± 35 min.

Tip:

Ook lekker van de barbecue. Leg ze op aluminiumfolie op de barbecue.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *