Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jun 5, 2014 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Gevulde kipfilet met saus van Boerenkaas

Gevulde kipfilet met saus van Boerenkaas

Kipfilet gevuld met ham en jonge Boerenkaas, gegarneerd met een roomsaus met mosterd, peterselie en belegen Boerenkaas

Ingrediënten

(4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 4 plakken gekookte achterham
  • 4 mooie plakken jonge Boerenkaas
  • zout en peper
  • 40 g boeren roomboter
  • 1 – 1 1/2 dl (boeren-)slagroom
  • 100 g belegen Boerenkaas
  • 2-3 el grove mosterd
  • 2-3 el fijngesneden platte peterselie
  • 1/2-1 tl citroensap

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilets overlangs in en klap ze open. Bestrooi het vlees met zout en peper en beleg de opengeklapte kipfilet met een plak ham en een plak jonge Boerenkaas. Vouw de filet weer dicht en bind hem op 2 of 3 plaatsen dicht met keukentouw.  Verhit de boter en bak daarin de filets aan elke kant 4-6 min. Verwarm voor de saus de slagroom op zacht vuur, voeg de belegen Boerenkaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Roer nu de mosterd en peterselie erdoor, verwarm de saus nog even, maar laat hem niet meer koken. Breng de saus op smaak met een beetje citroensap, zout en peper. Serveer de saus bij de in plakken gesneden gevulde kipfilet.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *