Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jun 26, 2014 in Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Gevulde flensjes met geitenkaas

Gevulde flensjes met geitenkaas

Gevulde flensjes met geitenkaas van de boerderij, wilde spinazie en kikkererwten

Ingrediënten

(2 personen)

  • 300 g wilde spinazie
  • 30 g kikkererwtenmeel of gewone bloem
  • 20 g bloem
  • 1 ei
  • 125 ml boerenmelk
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout
  • boerenboter om in te bakken
  • 2 tomaten
  • 4 el gare kikkererwten (pot/blik)
  • 125 g zachte geitenkaas van de boerderij

Bereidingswijze:

Scheur de nerven uit de spinaziebladeren, was ze in ruim water en laat ze goed uitlekken. Maak flensjesbeslag van het kikkererwtenmeel of de bloem, ei, melk, fijngesneden rozemarijn en wat zout. Kruis het vel in van de tomaten. Dompel ze 10 seconden onder in kokend water, trek het vel eraf, snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in parten. Snij de geitenkaas in plakjes. Bak 4 à 6 flensjes in wat boter. Verwarm de uitgelekte kikkererwten en schep de tomaten erdoor. Roerbak de spinazie in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout en schep het kikkererwten- tomaat- mengsel erdoor. Leg de flensjes plat op borden en verdeel het groentemengsel erover. Leg de geitenkaas erop en vouw ze dicht.

Bereiden: ± 30 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *