Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 3, 2013 in Bijgerecht, Boerenkaas, Recepten | 0 comments

Gepofte aardappel met gerijpte Boerenkaas

Gepofte aardappel met gerijpte Boerenkaas

Een heerlijk bijgerecht. Lekker te combineren met gebakken lamsvlees, varkensvlees, kip met tomatensalade en/of roergebakken groenten

Ingrediënten

(4 personen)
  • 4 grote pof aardappels (licht kruimig)
  • 1 à 2 takjes verse rozemarijn of tijm
  • 4 plakjes lichtgerookt ontbijtspek of pancetta
  • zeezout en grofgemalen peper
  • boerenboter
  • 100 g gerijpte Boerenkaas
  • 2 lente-uitjes
  • Extra benodigd: aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels schoon en snij ze elk drie à 4 keer overdwars tot 3/4 in, zodat ze een beetje open staan, en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie. Hak de rozemarijn grof en strooi het in de inkepingen. Snij de plak-jes spek in stukken en verdeel in de inkepingen. Bestrooi de aardappels met zout en peper en besprenkel met boerenboter. Vouw de aardappels losjes en luchtdicht in de aluminiumfolie en pof ze in de oven in ca. 45 min. gaar. Snij de kaas in repen. Maak de foliepakketjes open zodat de aardappels open liggen. Verdeel de kaasre-pen over de aardappels en zet ze nog even in de oven tot de kaas gaat smelten. Snij de lente-ui in dunne plakjes en strooi ze over de aardappels.

Bereiden: ± 50 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *