Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on dec 1, 2015 in Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Gemengde salade met Boerenkaas koekjes

Gemengde salade met Boerenkaas koekjes

Gemengde salade van pompoen, cherry tomaatjes en veldsla met koekjes van oude Boerenkaas

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 1 zak veldsla (150 g)
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 250 g pompoen (in kleine blokjes gesneden)
  • 100 g geraspte oude Boerenkaas
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el Boerenboter
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de geraspte Boerenkaas met wat peper en maak ca. 8 rondjes op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de kaaschips in ca. 8 min. goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier.

Halveer de cherrytomaatjes en verwarm 1 el boter in een koeken- of hapjespan. Voeg de cherrytomaatjes, de pompoen en 1 el witte wijn azijn toe. Bak het vervolgens 10 min. met regelmatig omscheppen.

Breng de veldsla op smaak door deze te besprenkelen met de olijfolie, zout en peper. Schep de groenten erop en serveer met de kaaskoekjes.

Serveer deze gemengde salade met Boerenkaas koekjes als lunchgerecht.

Bereiden: ca. 25 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *