Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on mrt 14, 2014 in Recepten, Tussendoortjes, Voorgerecht | 0 comments

Gemarineerde trostomaatjes

Gemarineerde trostomaatjes

Gemarineerde trostomaatjes met verse roomkaas van de boerderij

 

Heerlijk als amuse, klein voorgerechtje of als borrelhapje

Ingrediënten

(6 personen)

  • 6 trostomaatjes ( met kroontje)
  • 1 dl tomatensap
  • sap en rasp van ½ citroen
  • ½ teentje knoflook
  • 3 blaadjes basilicum
  • 80 g verse boerenroomkaas
  • versgemalen zwarte peper
  • 40 g popcornmais
  • scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Snijd de tomaatjes rondom in met een puntig scherp mesje, zorg dat je alleen het velletje insnijdt en zo min mogelijk in het vruchtvlees. Het kroontje aan het tomaatje laten. Breng een pannetje met water en zout aan de kook en dompel hierin de tomaatjes voor ongeveer 5 seconden. Direct terugkoelen in ijswater. Het onderste velletje verwijderen en het bovenste velletje als een ‘manchet’ omhoog vouwen. Het tomatensap met de citroenrasp en -sap , peper en zout aanmaken en hierin de tomaatjes marineren. De roomkaas losroeren met de fijngesneden basilicumblaadjes, gemalen peper en de geperste knoflook. De massa in een spuitzakje doen en koel bewaren tot gebruik. De popcornmais in een pannetje doen met een scheut zonnebloemolie en deze op hoog vuur laten poffen. Denk aan een deksel! De popcorn fijn draaien in de keukenmachine en dit gruis op smaak brengen met iets zout en peper. Serveren: De tomaatjes overdwars doorsnijden en met behulp van een meloenboor uithollen. Inspuiten met de roomkaas en het dekseltje hier weer bovenop. De tomaatjes door het popcorngruis rollen en direct serveren.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *