Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on mei 29, 2014 in Nagerecht, Recepten | 0 comments

Boerenvla met vanille-rabarber

Boerenvla met vanille-rabarber

Gele boerenvla met vanille-rabarber, slagroom en kaneelbeschuit

 

Heerlijk lente-/zomertoetje met Echte Boerderijzuivel voor 4 personen.

Ingrediënten

(4 personen)
  • 500 g rabarber
  • 75 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • ½ liter gele boerenvla
  • 125 ml (boeren-) slagroom
  • 2 beschuiten
  • gemalen kaneel

Bereidingswijze:

  1. Was en snijd de rabarber in 3 cm stukken. Meng de raberber in een ruime kookpan met de suiker, uitgeperste sinaasappel en het gespleten vanillestokje.
  2. Breng aan de kook en roer regelmatig tot de rabarber zacht is, maar niet tot moes gekookt. Neem het vanillestokje eruit (schraap de vanillezaadjes uit het stokje) en laat de compote afkoelen.
  3. Klop de slagroom’ýoghurtdik’. Breek de beschuiten in stukjes en bestrooi ze licht met kaneel.
  4. Schep de boerenvla in schaaltjes, verdeel de rabarber erop, lepel er wat slagroom op, strooi er stukjes beschuit over en bestrooi iets extra met gemalen kaneel.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *