Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 1, 2014 in Boerenkaas, Recepten, Tussendoortjes, Voorgerecht | 0 comments

Mosselen met Boerenkaas

Mosselen met Boerenkaas

 

Gegratineerde mosselen met peterselie/citroenboter en oude Boerenkaas

Ingrediënten

(Voor 4-6 personen)

  • 100 g boter
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 klein bosje platte peterselie
  • zout en peper
  • 75 g broodkruim (van bijv. een voorgebakken pistoletje)
  • 75 g oude Boerenkaas
  • 1 kg mosselen
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine ui
  • paar takjes bladselderij
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 glas droge witte wijn
Extra nodig:

Lage ovenvaste schaaltjes of bordjes

Bereidingswijze:

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Rasp de citroenschil zo fijn mogelijk en hak de peterselie fijn. Roer de citroenrasp en de peterselie door de boter en breng op smaak met zout en peper. Vouw de boter in een stuk plasticfolie, maak er een rolletje van en leg in de koelkast. Spoel de mosselen af, verwijder mosselen die stuk zijn. Zet de mosselen onder koud water. Snijd de prei en ui in dunne ringen. Snij de bladselderij grof. Was de groenten. Laat de mosselen uitlekken en meng ze in een ruime kookpan met de gesneden groenten. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen in 5 tot 8 min. gaar en open, en schud ze af en toe om. Verwarm de oven voor op 200 ºC met grill. Verkruimel het broodje tot broodkruim en rasp de kaas. Meng ze door elkaar. Verdeel de halve mosselen (ca. 8 p.p.) in de schelp in kleine lage schaaltjes Verdeel op elke mossel een stukje citroen-peterselieboter en verdeel er wat kaaspaneer over. Laat ze in de oven in enkele minuten gratineren en serveer ze direct.

Bereiden: ± 30 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *