Gegratineerde koolraap met Boeren-Leidsekaas
Een smakelijk bijgerecht. Lekker met gebakken worstjes en veldsla besprenkeld met balsamicoazijn, olijfolie en geroosterde pompoenpitten.
Ingrediënten
(4 personen)
- 300 ml boerenmelk
- 300 ml groentebouillon (blokje)
- 1 koolraap
- zout en peper
- 150 g Boeren-Leidsekaas
- 50 ml boerenroom
Bereidingswijze:
Breng de melk met de bouillon aan de kook. Schil de koolraap en snij hem in blokjes van ca. 2 cm. Kook de blokjes koolraap in ca. 15 min gaar in de melk-bouillon. Verwarm de oven voor op 200 ºC met grill. Giet de koolraapblokjes af, schep ze in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Snij de Boeren-Leidsekaas in blokjes en verdeel ze over de koolraap. Giet de room met een paar eetlepels kookvocht erover en zet de schaal ca. 20 min. in de oven.
Bereiden: ± 40 min.
Voor de variatie:
In plaats van de Boeren-Leidsekaas kan je ook kiezen voor een Goudse Boerenkaas met komijn.