Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 21, 2013 in Bijgerecht, Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Gegratineerde koolraap met Boeren-Leidsekaas

Gegratineerde koolraap met Boeren-Leidsekaas

Een smakelijk bijgerecht. Lekker met gebakken worstjes en veldsla besprenkeld met balsamicoazijn, olijfolie en geroosterde pompoenpitten.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 300 ml boerenmelk
  • 300 ml groentebouillon (blokje)
  • 1 koolraap
  • zout en peper
  • 150 g Boeren-Leidsekaas
  • 50 ml boerenroom

Bereidingswijze:

Breng de melk met de bouillon aan de kook. Schil de koolraap en snij hem in blokjes van ca. 2 cm. Kook de blokjes koolraap in ca. 15 min gaar in de melk-bouillon. Verwarm de oven voor op 200 ºC met grill. Giet de koolraapblokjes af, schep ze in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Snij de Boeren-Leidsekaas in blokjes en verdeel ze over de koolraap. Giet de room met een paar eetlepels kookvocht erover en zet de schaal ca. 20 min. in de oven.

Bereiden: ± 40 min.

Voor de variatie:

In plaats van de Boeren-Leidsekaas kan je ook kiezen voor een Goudse Boerenkaas met komijn.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *