Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on dec 17, 2013 in Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Gebakken kabeljauw met beurre blanc

Gebakken kabeljauw met beurre blanc

 

Ingrediënten

(4 personen)
  • 3 el witte wijn
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • zout, peper
  • 2 el (boeren-) slagroom
  • 200 g koude boerenroomboter
  • citroensap
  • 4 mooi dikke stukken kabeljauwfilets zonder vel
  • wat kleine aardappelen en haricots verts voor de presentatie

Bereidingswijze:

Laat voor de beurre blanc de wijn, azijn, sjalot en een snufje peper in een pan met dikke bodem op zacht vuur inkoken tot er 1/2 eetlepel over is. Voeg de slagroom toe, roer goed en voeg dan 175 g boter in gedeelten toe. Laat het vuur heel laag staan. Roer onafgebroken tot er een fluwelige saus ontstaat, maar laat de saus niet koken. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze in 25 g boter aan elke kant 2-3 min. tot de vis net gaar is. Serveer de kabeljauw met de beurre blanc. Lekker met gekookte sperzieboontjes en gekookte aardappelen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *