Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on apr 17, 2014 in Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Feestelijke cake bereid met boerderijzuivel

Feestelijke cake bereid met boerderijzuivel

 

Een lust voor het oog en bijzonder smakelijk, deze rode taart van cakebeslag.

Ingrediënten

(14 personen)

Cake:

  • 250 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl cacaopoeder
  • 225 g boerenboter + 1 el om in te vetten
  • 300 g suiker + 2 el om te garneren
  • 240 ml boerenkarnemelk
  • 2 eieren
  • 1½ el rode bietensap of frambozenpuree
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 tl witte azijn
  • 1 tl bakpoeder

Vulling:

  • 500 ml boerenslagroom
  • 100 g poedersuiker
  • 500 g roomkaas van de boerderij
  • handje pecannoten om te garneren

Extra nodig: springvorm 20 cm, handmixer, bakpapier, paletmes, lang kartelmes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de vorm in met wat boter. Zeef de bloem met 1 tl bakpoeder, zout en cacaopoeder. Laat de boter zachtjes tot bijna vloeibaar smelten. Meng met de mixer de boter, suiker, karnemelk, eieren, bietensap (of frambozenpuree) en vanillesuiker. Voeg het bloemmengsel toe en mix tot een glad en goed gemengd mengsel. Meng de 2e tl bakpoeder met de azijn en laat dit even ‘fizzen’ (bruisen). Mix het door het cakemengsel en giet het in de springvorm. Bak de cake in ca. 1 uur (check na 50 min.) gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen. Klop voor de vulling de slagroom ‘yoghurt-dik’ met de suiker. Klop de roomkaas zacht en meng het met de mixer (niet te lang om schiften te voorkomen) door de slagroom tot een gladde crème. Snij de cake met een lang kartelmes overlangs drie keer in gelijke dikte door en neem de delen er voorzichtig af. Verdeel met een paletmes steeds een royale ca. 1 cm. dikke laag vulling op een laag cake en leg de volgende erop. Smeer de taart volledig af met de overige vulling en laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast. Meng 2 druppels bietensap (of frambozenpuree) met 2 el kristalsuiker zodat deze roze kleurt. Bestrooi net voor serveren de taart met de roze suiker en garneer met pecannoten.

Bereiden: ± 120 min. De bereidingstijd is inclusief tijd benodigd voor koelen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *