Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 25, 2013 in Bijgerecht, Boerenkaas, Recepten | 0 comments

Courgettekoekjes met oude Boerenkaas

Courgettekoekjes met oude Boerenkaas

Een mooi groentegerecht voor vier personen. Heerlijk bij bijvoorbeeld (geroosterde) kip.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 2 courgettes
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte oude boerenkaas
  • 2 el bloem
  • 1 el oregano
  • 4 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

  • Rasp de courgette grof en in lange slierten.
  • Roer in een kom alle ingrediënten, behalve de olijfolie, door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een grote koekenpan een beetje olie.
  • Schep met een grote lepel telkens kleine hoopjes van het courgettemengsel op enige afstand van elkaar in de pan en druk ze met de bolle kant van een pollepel een beetje plat.
  • Bak de courgettekoekjes aan beide kanten goudbruin.
  • Schep ze met een spatel uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Maak de pan schoon, verhit opnieuw een beetje olie en bak de volgende koekjes. Herhaal tot het beslag op is.
  • Houd de koekjes tot serveren warm (in aluminiumfolie of in de oven).

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *