Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 29, 2013 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Courgettegratin met Boerenkaas

Courgettegratin met Boerenkaas

Gratin van courgette met Boerenkaas

Rijkelijk met Boerenkaas gegratineerd

Ingrediënten

(4 personen)
  • 3 grote courgettes
  • ± 2 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • 2 bolletjes mozzarella, in plakken
  • 150 gram geraspte licht belegen Boerenkaas

Voor de saus:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 4 deciliter gezeefde tomaten (pak à 4 dl)
  • zout, peper
  • 5 tomaten, ontveld in kleine blokjes

Extra nodig: ovenschaal, ingevet

Bereidingswijze:

Bak voor de saus de ui, knoflook en basilicum 3-4 minuten op zacht vuur in de olie. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat de saus op zacht vuur ± 20 minuten koken. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de verse tomaatblokjes erdoor. Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van 1/2 cm, bestuif de plakken licht met bloem en bak ze aan beide zijden lichtbruin in de olie. Bestrooi de plakken courgette met zout en peper en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de plakken courgette dakpansgewijs in lagen in de ovenschaal. Leg tussen elke laag wat plakken mozzarella en strooi er wat geraspte kaas over. Herhaal deze lagen en eindig met een laag courgette. Schenk de tomatensaus in de schaal en bestrooi het geheel met een dikke laag geraspte kaas. Zet de schaal 20-25 minuten in het midden van de oven tot de kaaslaag gegratineerd is.

Voor de variatie:

De courgettes kunt u vervangen door aubergines. De bereiding van het gerecht blijft hetzelfde.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *