Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2013 in Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Chocoladebrownies

Chocoladebrownies

 

Heerlijke brownies met echte boerenroomboter en pure chocolade

Ingrediënten

  • 350 g pure chocolade (70%)
  • 250 g boerenroomboter
  • 3 grote eieren
  • 250 g bruine suiker
  • 60 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g pistachenootjes
  • 1/2 sinaasappel, waarvan de schil geraspt
  • 1 tl gemalen kardemom

Extra nodig: vierkante cakevorm van ca. 23 cm (anti-aanbak)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de chocolade (in stukjes gesneden) samen met de boerenboter boven een pan met kokend water tot lauwwarm. Klop de eieren met de suiker met een mixer dik en luchtig.

Roer het chocolade/botermengsel door het eiermengsel. Zeef het, spatel/schep vervolgens het zelfrijzendbakmeel met de helft van de pistachenootjes, sinaasappelrasp en kardemom er in zo weinig mogelijk slagen door tot alles goed gemengd is, en het beslag zo luchtig mogelijk blijft.

Schep het beslag in de vorm. Strooi de overige pistachenootjes erover en bak de brownie in ca. 40 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de brownie zeker 30 minuten staan alvorens aan te snijden. Check eventueel de gaarheid van de brownie door er met een breinaald of satéprikker in te prikken. Er mag geen vloeibaar beslag aan de naald of prikker zitten (maar helemaal schoon hoeft ook weer niet) na het uitnemen.

Nb: De brownie zal uit de oven altijd iets inzakken. De binnenkant van de chocoladebrownies mag lekker smeuïg zijn.

Bereiden: ± 50 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *