Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 23, 2013 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Cantharellentaart met Boerenkaas

Cantharellentaart met Boerenkaas

Cantharellentaart met Boerengatenkaas en salie

 

Boerengatenkaas heeft een zoet-pikante smaak. Lekker met een gemende salade met geroosterde noten. Ook geschikt als hoofdgerecht; reken dan meer per persoon (bv. voor 2 personen).

Ingrediënten

(4 personen)
  • 125 g bloem
  • 60 g boerenboter + om in te vetten
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 2 blaadjes salie
  • 500 g cantharellen
  • bakolie
  • 2 eieren
  • 125 ml boerenslagroom
  • 70 g Boerengatenkaas
  • extra nodig: taartvorm 20 cm ø, bakpapier, blindbakvulling(rauwe erwten of rijst)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng voor het deeg de bloem met in blokjes gesneden boter, het ei, 2 el koud water en een snufje zout. Kneed het kort tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 min. in de koelkast rusten. Bekleed een met boter ingevette taartvorm met het deeg. Verdeel een vel bakpapier met blindbakvulling op het deeg en bak de bodem ca. 15 min. voor in de oven. Snij de blaadjes salie fijn. Maak de cantharellen schoon en halveer de grote exemplaren. Bak ze ca. 5 min. op hoog vuur in wat olie tot ze vocht gaan loslaten. Voeg de salie toe, breng op smaak met peper en zout en laat ze uitlekken. Neem de blindbakvulling van het deeg en verdeel de paddenstoelen in de deegbodem. Klop de 2 eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper en giet het mengsel over de cantharellen. Rasp de kaas grof en verdeel het over de cantharellen. Bak de taart in ca. 40 min. gaar.

Bereiden: ± 60 min.

Voor de variatie:

Gebruik kant en klare plakjes deeg voor hartige taart.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *