Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on nov 13, 2013 in Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Boterkoekjes

Boterkoekjes

Ingrediënten

(Voor circa 20 stuks)

  • 250 g bloem
  • 6 eidooiers
  • 250 g boerenroomboter
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 el geraspte citroenschil

Bereidingswijze:

Stort de bloem op het werkvlak en maak in het midden van de bloem een kuiltje. Leg 5 eidooiers, de boter, suiker en citroenrasp in het kuiltje en kneed alles vanuit het midden met de vingertoppen van één hand tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 20 stukjes en druk de stukjes deeg in ingevette ronde vormpjes van 5-6 cm doorsnede. Klop 1 eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Maak met een vork een ruitpatroon in het deeg en bak de koeken in 20-30 min. lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180ºC. Laat de boterkoekjes in de vormpjes afkoelen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *