Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jul 1, 2014 in Nagerecht, Recepten, Tussendoortjes | 0 comments

Boerenyoghurt taart met mango

Boerenyoghurt taart met mango

Voor 10 tot 12 punten, heerlijk bij de koffie of thee of als nagerecht

Ingrediënten

  • 100 boerenboter
  • 10 blaadjes gelatine
  • 500 g mango uit blik
  • 200 g amandelkoekjes
  • 250 ml (boeren)slagroom
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 ml boerenyoghurt
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 verse mango om te garneren

Extra nodig:

  • 22 cm springvorm
  • bakpapier
  • mixer
  • garde
  • spatel
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereidingswijze:

Smelt de boter op laag vuur (niet bruin). Week de gelatine in ruim koud water. Laat de mango uitlekken op een zeef en vang de siroop op. Hak de koekjes grof en maal ze in de keukenmachine fijn met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast. Maal de uitgelekte mango tot puree in de keukenmachine. Verwarm 4 el mangopuree met 2 el siroop (uit het blik) op laag vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de niet te warme puree. Laat het mengsel vooral niet koken. Neem van het vuur en laat tot lauw afkoelen. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Roer met een spatel de yoghurt langzaam door de slagroom en giet in één keer de lauwe gelatine/mangopuree erin. Roer (niet te lang) tot een mooi glad mengsel en maak eventueel een paar slagen met de garde. Schep het mengsel in de springvorm en laat een nachtje opstijven. Garneer de boerenyoghurt taart met plakjes verse mango en amandelschaafsel.

Bereiden: 30 min. + 1 nacht opstijven.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *