Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 25, 2013 in Nagerecht, Recepten | 0 comments

Boerenyoghurt parfait

Boerenyoghurt parfait

Parfait van boerenyoghurt met kletskoppen en sinaasappel

Ingrediënten

(4 personen)

  • 12 kleine kletskoppen
  • 1 handsinaasappel
  • 250 ml (boeren-)slagroom
  • 100 g suiker
  • 250 ml boerenyoghurt
  • ½ tl gemalen kaneel
  • extra nodig: 1 l. (cake) vorm en plasticfolie

Bereidingswijze:

Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hak de helft van de kletskoppen in stukjes. Was de sinaasappel en rasp 1 eetlepel sinaasappelschil. Schil de sinaasappel met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snij de sinaasappel in plakken. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel de boerenyoghurt erdoor. Schep de kaneel, gehakte kletskoppen en sinaasappelrasp erdoor en schep het mengsel in de cakevorm. Zet de parfait tenminste 4 uur in de vriezer. Dompel de vorm heel even in heet water en trek aan het plasticfolie de parfait uit de vorm. Verwijder het plasticfolie. Snij de parfait in plakken en garneer met de rest van de kletskoppen en stukjes sinaasappel. Nb. De aangegeven bereidingstijd is excl. invriestijd.

Bereiden: ± 20 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *