Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on dec 1, 2014 in Nagerecht, Recepten | 0 comments

Boerenyoghurt bavarois met stoofpeer

Boerenyoghurt bavarois met stoofpeer

 

Een recept voor een heerlijke bavarois van boerenyoghurt met stoofpeer en walnoot; een mooi dessert, bijvoorbeeld voor de feestdagen.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 4 of 8 (afhankelijk van formaat) stoofperen
  • ca. 500 ml rode wijn
  • 1 klein kaneelstokje
  • 3 el suiker
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • ½ sinaas¬appel
  • 3 blaadjes gelatine
  • 5 el boerenmelk
  • 100 ml (boeren-)slagroom
  • 70 g kristalsuiker
  • ½ citroen
  • 250 ml boerenyoghurt
  • 40 g walnoten

Extra nodig:

Fijne rasp, 4 coupes of 4 puddingvormpjes van ca. 150 ml inhoud

Bereidingswijze:

Schil de peertjes en laat het steeltje eraan. Zet ze op met de wijn, kaneelstokje, kruidnagel en een stuk sinaasappelschil. Breng ze tegen de kook aan en laat ze in ca. 1. uur gaar stoven.

Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Zet de puddingvormpjes klaar. Giet de yoghurt in een ruime kom, rasp de citroen (ca. 1 tl.) en roer het door de yoghurt. Verwarm de melk (niet koken) en laat de uitgeknepen gelatine er al roerend in oplossen. Giet en roer met een garde het melk-gelatinemengsel in één keer door de yoghurt. Roer de slagroom erdoor en schep het mengsel in de vormpjes. Laat ze 3 à 4 uur opstijven in de koelkast.

Laat het perenstoofvocht op zacht vuur inkoken tot een lichte siroop.

Los de puddinkjes op bordjes. Leg er een peertje bij en schep er wat siroop bij. Garneer met gebroken walnoten.

Bereiden: ca. 30 minuten + 4 uur koeltijd.

Tip:

Je kunt de rode wijn of een deel daarvan vervangen door (ongezoet) bessensap.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *