Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on nov 7, 2013 in Nagerecht, Recepten | 0 comments

Boerenkarnemelk pannacotta

Boerenkarnemelk pannacotta

Pannacotta van boerenkarnemelk met rood fruit

 

Pannacotta (letterlijk vertaald: gekookte room) wordt in een kleinere vorm geserveerd omdat het een wat zwaarder/romigere pudding is dan een luchtige pudding (met opgeslagen slagroom).

Ingrediënten

(4 tot 6 personen)

  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 ml slagroom
  • 80 g suiker
  • ½ vanille stokje (in de lengte doorgesneden)
  • 300 ml boerenkarnemelk
  • ca. 200 g rood fruit: bijv. aardbeien, aalbessen, blauwe bessen, frambozen, bramen
  • 4 el (biologische) rood fruit siroop (natuurwinkel)
  • 4 takjes munt

Extra benodigd: 4 of 6 glazen schaaltjes van ca. 125 ml inhoud

Bereidingswijze:

Laat de blaadjes gelatine ca. 10 min. in koud water wellen. Breng de room met de suiker en vanillestokje aan de kook en laat het zachtjes ca. 5 min. inkoken tot er 250 ml over is. Neem de pan van het vuur. Neem het vanillestokje eruit en roer de gelatine erdoor tot het is opgelost en roer vervolgens de Boerenkarnemelk erdoor. Verdeel het fruit over de schaaltjes en schep het pannacotta mengsel erover. Zet ze in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur opstijven. Schep er wat siroop over en garneer met munt.

Bereiden: ± 30 min. + 2 uur koelen

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *