Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 14, 2013 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Boerenkaassoufflé van Goudse kaas

Boerenkaassoufflé van Goudse kaas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

(4 personen)

  • 3 el boerenboter
  • 3 el bloem
  • 2½ dl hete boerenmelk
  • 4 eieren, gesplitst
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • 1 eiwit
  • 125 g belegen Goudse Boerenkaas, grof geraspt

extra nodig: soufflévorm, 16-18 cm, ingevet

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verwarm deze al roerende ± 3 min. Voeg van het vuur af de melk in één keer toe en roer met een garde tot een gladde saus. Laat de saus nog ± 1 min. koken. Roer van het vuur af de eidooiers één voor één door de saus en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop 5 eiwitten stijf met een snufje zout. Roer 1/4 deel van het eiwit door het eidooiermengsel. Roer ook de kaas erdoor (houd 1 el apart) en spatel dan de rest van de eiwitten erdoor. Schep het mengsel in de souffléschaal, strijk de bovenkant glad en strooi er 1 el boerenkaas over. Schakel de oven terug naar 190°C. Bak de soufflé in het midden van de oven in 25-35 min. gaar en goudbruin

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *