Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on nov 6, 2014 in Bijgerecht, Boerenkaas, Recepten | 0 comments

Boerenkaasmuffins met prei

Boerenkaasmuffins met prei

Ingrediënten

(voor 16 stuks, 4 personen)

  • 250 gram extra belegen Boerenkaas
  • 3 eieren
  • 3 flinke preien
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 dl slagroom
  • 3 el bloem, gezeefd
  • 25 gram boerenboter

Extra benodigd: 1 of 2 muffinvormen, maat M

Bereidingswijze:

Rasp de Boerenkaas. Snijd (alleen het wit/licht groen van) de prei in smalle ringetjes en bak gedurende 3 minuten in de boter. Goed laten uitlekken en iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200º C. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en rol ze iets uit. Druk in elke opening van de muffinvorm(en) een plakje bladerdeeg en zorg dat de plakjes goed aansluiten op de bodem. Laat de hoekjes langs de zijwanden omhoog steken. Verdeel de prei over de deegbakjes. Klop de eieren los met de slagroom en roer de gezeefde bloem en 150 gram geraspte Boerenkaas erdoor. Breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat zout. Schep het eimengsel in de vormpjes en strooi de rest van de kaas erover. Bak de muffins gedurende 20-25 minuten goudbruin.

Bereiden: ± 20 min + ca. 25 min. baktijd.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *