Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on mrt 19, 2015 in Bijgerecht, Boerenkaas, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Boerenkaas witlofsalade

Boerenkaas witlofsalade

 

Witlofsalade met extra belegen Goudse Boerenkaas

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 appel (bijv. elstar)
  • 80 g bleekselderij (ca.1 stengel)
  • 4 radijsjes
  • 40 g walnoten
  • ½ citroen
  • zout en peper
  • 1 tl honing
  • 1 à 2 el mayonaise of yoghurt mayonaise
  • 2 takjes peterselie
  • 125 g extra belegen Goudse Boerenkaas

Bereidingswijze:

Halveer de witlof in de lengte en snij de steelaanzet eruit. Snij de witlof dwars in brede reepjes. Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in stukjes. Snij de bleekselderij in stukjes, de radijsjes in plakjes en hak de walnoten grof. Schep alles door elkaar.

Pers de citroen uit en roer de honing erdoor. Schep het citroenmengsel en de mayonaise door de salade en breng op smaak met zout en peper. Snij de kaas in blokjes. Meng de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade in een schaal, verdeel de kaasblokjes erover en bestrooi met gehakte peterselie.

Lekker met gebakken aardappels en een balletje gehakt.

Bereiden: ca. 20 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *