Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 1, 2014 in Bijgerecht, Boerenkaas, Recepten | 0 comments

Boerenkaas aardappelgratin

Boerenkaas aardappelgratin

 

Boerenkaas aardappelgratin met ui en knoflook

Ingrediënten

(Voor 4 a 5 personen)

  • 1,5 kg aardappelen vastkokend, (geschild gewicht)
  • 1 ui
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 250 ml (boeren-)slagroom
  • 150 g geraspte oude Boeren Goudse kaas
  • 30 g boerenboter
  • paar takjes tijm

Extra nodig:

ruime ovenschaal

Bereidingswijze:

Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Snij de aardappelen in plakjes. Hak de knoflook fijn en snij de ui in dunne halve ringen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelplakjes een paar min. tot ze net gaar zijn. Schep ze uit het kokende water op een platte schaal zodat ze makkelijk afkoelen. Bedek de bodem van de ovenschaal met aardappelschijfjes en uiringen. Verdeel de knoflook erover en bestrooi met peper en zout. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes en ui op zijn. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Strip de blaadjes van de tijmtakjes en hak ze fijn. Verdeel de boter er in kleine stukjes over. Strooi de tijm erover en bak de gratin in ca. 40 min. in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten en alles mooi bruin kleurt.

Bereiden: ± 60 min.

Tip:

Lekker met runderrollade en boontjes.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *