Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 21, 2013 in Boerenkaas, Hoofdgerecht, Recepten | 0 comments

Boerenburger met twee soorten kaas

Boerenburger met twee soorten kaas

Boerenburger met Boeren Goudse en -geitenkaas

Ingrediënten

(4 personen)
  • 1 groene krulsla of kropsla
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 3 el paneermeel
  • 1 el mosterd
  • zout en peper
  • worcestersaus
  • 2 tomaten
  • 4 a1 rode ui
  • paar takjes platte peterselie
  • 4 (boeren) broodbollen
  • 4 plakken boerengeitenkaas
  • 4 plakken Goudse Boerenkaas

Bereidingswijze:

Haal de bladeren van de sla los en zet ze op koud water. Kneed het gehakt goed door met het ei, fijngesnipperd ui, paneermeel en mosterd. Breng verder op smaak met zout, peper en worcestersaus. Vorm er mooie platte hamburgers van en leg ze in de koelkast. Snij de tomaten en augurken in plakken en de rode ui in dunne ringen. Halveer de bollen en rooster ze op de snijkant in een droge hete koekenpan lichtbruin. Slinger de sla droog. Bak de hamburgers aan beide zijden bruin en gaar. Snij de peterselie grof. Beleg de broodjes met sla en beleg de sla met een paar plakken Boeren geitenkaas en plakjes augurk. Leg de hamburger daarop en beleg met een paar plakken Goudse Boerenkaas en tomaat. Beleg de tomaat met wat rode ui en bestrooi met peterselie. Leg de bovenste broodhelft erop en steek er eventueel een satéprikker door om de burger bij elkaar te houden.

Bereiden: ± 25 min.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *