Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on jul 1, 2015 in Bijgerecht, Recepten, Voorgerecht | 0 comments

Boerenboters met een smaakje

Boerenboters met een smaakje

3 soorten boerenboter

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  1. Voor de boerenboter met peterselie, knoflook en citroen:
    • 15 g verse peterselie
    • 1 teentje knoflook
    • ½ citroen
    • 100 g Boerenboter
    • zout en peper
  2. Voor de boerenboter met gedroogde tomaat:
    • 50 g gedroogde tomaat (potje gedroogde tomaat op olie)
    • paar blaadjes verse basilicum
    • 100 g Boerenboter
    • zout en peper
  3. Voor de boerenboter met dille en mosterd:
    • 15 g verse dille
    • 1 el grove mosterd
    • 100 g Boerenboter
    • peper

Bereidingswijze:

Laat de boter buiten de koelkast zacht worden.

  1. Snij de peterselie en knoflook fijn en rasp de schil van de citroen. Meng alles met een met een vork door de boter en voeg wat zout en peper toe.
  2. Laat de tomaten uitlekken en hak ze fijn. Snij de basilicum fijn en prak alles door de boter. Voeg indien nodig zout en peper toe.
  3. Snij de dille fijn en meng het samen met de mosterd door de boter. Breng op smaak met wat peper.

Rol de boters in plasticfolie tot een rolletje en laat deze in de koelkast opstijven zodat je ze makkelijk in plakjes kunt snijden.

Bereiden: ± 20 min.

Tip:

Je kunt de boerenboters gebruiken als smaakmaker in groentegerechten of bijvoorbeeld op gebakken vlees of vis. Of schep ze in schaaltjes en serveer als voorgerecht met geroosterde broodjes. Ook lekker bij de barbecue.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *