Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 22, 2013 in Kaas, Zuivel | 0 comments

Boeren-Leidsekaas met sleutels

Boeren-Leidsekaas met sleutels

Er zijn nog 12 bereiders van de originele Boeren-Leidsekaas met sleutels. In1997 verleende de Europese Unie de Beschermde Oorsprongsbenaming aan deze kaas. Met de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) is geregeld  dat de productie, verwerking en bereiding plaatsvinden binnen een bepaald geografisch gebied en volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. Je herkent Boeren-Leidsekaas met sleutels direct aan de roodbruine kleur van de korst met daarin de twee gekruiste sleutels die zo kenmerkend zijn voor het stadswapen van Leiden.

Ook de vorm van de Boeren-Leidsekaas met sleutels is anders dan die van Goudse Boerenkaas: een ronde kaas met een zijkant die ietsje bol is, maar met een scherpe rand naar de platte vlakken. Meer over de Boeren-Leidsekaas met sleutels vind je op de website www.boerenleidsekaas.nl.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pastagerecht met Boerenkaas - boerderijzuivel recept | Boerderijzuivel - […] pastagerecht krijgt een extra smaakaccent als u de belegen of oude Boerenkaas vervangt door belegen Boeren-Leidsekaas met sleutels (een…
  2. Gegratineerde koolraap met Boeren-Leidsekaas - boerderijzuivel recept | Boerderijzuivel - […] plaats van de Boeren-Leidsekaas kan je ook kiezen voor een Goudse Boerenkaas met […]
  3. Boerenkaas, vetten en andere belangrijke voedingsstoffen | Boerderijzuivel - […] Boerenkaas heeft een vetpercentage van minimaal 48% in de droge stof. Die toevoeging ‘in de droge stof’ is gekozen…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *