Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on apr 27, 2015 in Bijgerecht, Boerenkaas, Recepten | 0 comments

Bloemkool, tomaatjes en Boeren-Leidse kaas

Bloemkool, tomaatjes en Boeren-Leidse kaas

 

Bloemkool met tomaatjes en Boeren-Leidse kaas uit de oven

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 750 g bloemkool
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 el Boerenboter
  • zout en peper
  • 100 à 125 g Boeren-Leidsekaas

Extra nodig:

ovenschaal

Bereidingswijze:

Zet een pan met water en wat zout op om de bloemkool te blancheren. Verwarm de oven voor op 210 °C. Snij de bloemkool in gelijke, niet te kleine bloemkoolroosjes. Kook de bloemkoolroosjes ca. 15 min. in het kokende water tot ze net gaar zijn. Snij het vel van de tomaatjes iets in. Giet de bloemkool af, voeg de boter toe, bestrooi licht met zout en peper en schud even om tot de boter is gesmolten. Verdeel de bloemkool met de tomaatjes in een ovenschaal. Rasp er royaal Boeren-Leidsekaas over en zet ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas wat gaat smelten.

Bereiden: ± 30 min.

Tip:

Lekker met gekookte aardappels en braadworstjes.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *