Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 21, 2013 in Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Recepten | 0 comments

Frittata met Goudse Boerenkaas

Frittata met Goudse Boerenkaas

Aardappel frittata met paddenstoelen en Goudse Boerenkaas

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, dat ook heel geschikt is voor de lunch.

Ingrediënten

(4 personen)

  •     ca. 250 g gemengde paddenstoelen (kastagne, cantharellen, oesterzwammen)
  •     1 klein bosje bieslook
  •     400 g voorgekookte aardappelschijfjes
  •     3 el olijfolie
  •     4 eieren
  •     scheut boerenmelk
  •     peper en zout
  •     75 g geraspte belegen Goudse Boerenkaas
  •     anti-aanbak koekenpan (ca. 25 cm)

Bereidingswijze:

Snij de paddenstoelen in partjes of halveer ze en snijd de bieslook. Bak de aardappelschijfjes ca. 7 min. in de olie licht bruin. Bak de paddenstoelen een paar min. mee en voeg de helft van de bieslook toe.
Meng de eieren met de melk en breng op smaak met peper en zout.
Giet het eimengsel over het aardappelmengsel en strooi de kaas erover.
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bak de frittata op laag vuur tot het ei gaat stollen. Houd de pan enkele min. onder de ovengrill zodat de kaas smelt en licht kleurt en strooi de overige bieslook erover. Schud de frittata los van de pan, laat hem op een snijplank glijden en snijd hem in punten.

Bereiden: ± 30 min.

Serveertip:

Lekker met gemengde salade met geroosterde pijnboompitten en avocado.

Voor de variatie:

In plaats van Boeren Goudse belegen kun je ook boeren half harde geitenkaas of boerenschapenkaas gebruiken.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *